Sverige vann guld och silver i Scandinavien Masters i squash!

Sverige vann guld och silver i Scandinavian Masters i Squash

Svenska juniorlandslaget

I helgen spelades Skandinaviska Squashmästerskapen 2012. Tävlingen spelades i Malmö och är en juniorlandskamp mellan Sverige, Norge och Danmark. Det svenska laget bestod av 10 spelare varav 3 spelare kom från Skellefteå Squash klubb;

Filip Hultman (U15), Lukas Hultman och Christoffer Segerstedt (båda U13). Mästerskapet spelades i två klasser där varje klass spelade 5 matcher.

På Lördagen spelades först några individuella vänskapsmatcher för att sedan avsluta dagen med lagmatch mellan Sverige - Norge.

Det svenska laget vann komfortabelt med 10-0. Filip mötte den 1:a seedade norrmannen och vann enkelt med 3-0. Lika lätt gick det för Lukas och Christoffer som mötte 1:an/2:an i sin åldersklass och båda vann även de komfortabelt med 3-0.

På Söndagen öppnade Danmark mot Norge där Danmark vann med 10-0 och bordet var dukat för en direkt avgörande finalmatch mellan Sverige och Danmark.

Trots att Filip spelade på topp och gav Danmarks bäste spelare Tobias Vogt ett bra motstånd så förlorade Filip efter en hård match med 1-3.

Lukas spelade sin match mot Danmarks etta (Julius Bjerre Fuglsang) och vann enkelt de 2 första gamen men Julius återtog kommandot och vann de efterföljande 2 gamen. I det 5:e avgörande gamet vann Lukas till slut med 11-9 efter en mycket jämn match

I turneringens sista match spelade Christoffer mot Danmarks tvåa (Steen Sjörselv). Christoffer tog ledningen med 2-0 och spelade stabilt och vann till slut med 3-1 efter en match i högt tempo.

Landskampen slutade med en total seger för Sverige i U13 följt av Danmark och Norge. I U15 kammade Danmark hem guldet följt av Sverige som 2:a och Norge som 3:a.