Summering av Tysklandsresan

Albin Kaiding och Emil Lundström har varit i Köln och spelat i världens största ungdomstävling i squash Pioneer Junior Open. Killarna spelade i klassen P u 13. Spelare från världens alla hörn var där, Vi fick inse att Sveriges juniorer fortfarande har en bit kvar till den absoluta toppen.

USA, Egypten, Frankrike, England verkar ha den största bredden. Vi fick bevittna några helt otroliga matcher där jag främst blev imponerad av tjejerna i klassen FU 13 där jag tror att inte många seniorer i Skellefteå squashklubb skulle ha någon chans mot vinnartjejen som kom från Egypten. En kul grej var att vinnaren i Pu 13 kommer från Finland, Miko Äjinän som spelade en vacker och smart squash, dessutom var hela Finlandsklanen trevliga och stöttade skelleftekillarna i deras matcher.

 

Tävlingen var välorganiserad med busstransporter från flygplatsen ,hotellet och hallen. Det ingick även mat i anmälningsavgiften som tillagades som buffe i ett partytält utanför squash-hallen. Det var en lyxig anläggning med 16 squashbanor dessutom fanns det en utomhuspool som uppskattades då det var 35 grader varmt.

 

För våra killar gick det helt okej Albin vann 4 matcher och förlorade 2 matcher han placerade sig på en 37e plats i tävlingen. Emil vann 3 matcher och förlorade 2 matcher och placerade sig på 49 e plats dessutom fick han wo i den sista matchen för killen från Kuwait blev skadad. För övriga fem svenskar gick det inget vidare där dom placerade sig långt ner i resultat-listorna.

Vi hoppas att vi kan återkomma till nästa år för det här var en riktig höjdare!.

Resultat

Fredag

Albin Kaiding - Sebastian Bonamalais Frankrike 0-3
Emil Lundström - Filip Auffret Frankrike 0-3
Albin Kaiding - Scott Gillander Ireland 3-0
Emil Lundström -  Tobias Weggen Tyskland 0-3

Lördag

Emil Lundström - Maximillian Kierzka Polen 3-2
Albin Kaiding - Mark Laszewski Tyskland 3-0
Emil Lundström - Piotr Hemmerling Polen 3-1
Albin Kaiding - L Cazenave Frankrike 0-3

Söndag

Albin Kaiding - Loic Hennard Frankrike 3-1
Emil Lundström - Scott Gillander Ireland 3-1

Måndag

Albin Kaiding - Tobias Weggen Tyskland 3-2
Emil Lundström -  Abdullah Egiz Kuwait 3-0 wo

Reseledare och Coach

Jan Kaiding

 

Kommentarer :

  1. Inga kommentarer har lagts till än. Bli den första att kommentera!
Lägg till en kommentar : OK