Skellefteådominans i Sundsvall i helgen!

Skellefteå squashklubb har varit i Sundsvall i helgen och spelat Dunlop Sundsvall Junior Open GP 4. Klubben åkte ner med ett stort gäng spelare och föräldrar. Skellefteå Squashklubbs juniorer dominerade både till antalet juniorer och antal medaljer.


Alla skelleftejuniorer i Sundsvall Foto: Patrick Degerman

I den lägsta klassen avancerade både William Forsell och Anna Kaiding till semifinal. Båda förlorade dock sina matcher. Anna förlorade mot den slutlige vinnaren Lovisa Ronge från Göteborg med 1-3 i game. Och William mot Elliot Svedin från Sundsvall med 1-3 i game, William vann sedan bronsmatchen mot Anna med 3-0 i game.


Girlpower i Sundsvall Foto: Patrick Degerman

B-klassen avancerade dom båda favoriterna Arvid Sandgren Ske Sk och Filip Kruger från Intersquash relativt enkelt till final. Finalen blev välspelad med långa och bra rallys. Filip Kruger visade sig vara den starkare spelaren och vann finalen med 3-1. Dom båda Skelleftespelarna Nila Segerstedt och Simon Grenholm gjorde upp om bronspengen. Där segrade Simon med 3-2 i en tuff match.

Elitklassen var starkt representerad av Skelleftespelare sju spelare av åtta kom från Skellefteå Squashklubb. Albin Kaiding och Filip Hultman var toppseedade och visade upp ett starkt spel där dom vann sina poolmatcher utan gameförluster. Filip och Albin möttes således igen i en final. Filip som vunnit dom senaste mötena mot Albin var favorit, men Albin visade upp en riktig kämpaglöd och vann det första gamet. Filip vände sedan på matchen och kunde till slut slå in matchbollen och vinna med 3-1 i game i en mycket underhållande match. Emil spelade om bronspengen mot Peter Fisher från Intersquash. Matchen blev en riktig rysare där Emil hämtade upp ett 0-2 underläge i matchen. I det femte gamet hade Emil matchboll men lyckades inte sätta dit den. Han förlorade till slut femte gamet med 10-12.


Prisutdelning i Elitklassen Foto: Patrick Degerman

Totalt fem av nio medaljer till klubben är ett riktigt bra resultat. Vi visar upp en riktigt bra bredd samt att vi är helt dominanta i Elitklassen. Helgen har varit trevlig med både skidåkning och bad som kvällsaktivitet. Sundsvall Squash gör alltid sitt yttersta för att vi ska trivas, vi kommer garanterat tillbaka. Här finns en länk till resultat


Albin och Filip Foto: Patrick Degerman


Klara Ek i en tuff match Foto: Patrick Degerman


Tuva Holmberg Foto: Patrick Degerman


Arvid Sandgren i B-final mot Filip Kruger Foto: Patrick Degerman
Emil Lundström i spel om bronset Foto: Patrick Degerman

Kommentarer :

  1. Inga kommentarer har lagts till än. Bli den första att kommentera!
Lägg till en kommentar : OK