Skellefteå vann mot förra årets seriesegrare i Elitserien

Skellefteå skrällde rejält i Elitserie-debuten på hemmaplan då dom besegrade förra årets segrare Intersquash med 3-1 i matcher.
 
Före match presenterades lagen till ett maffigt intro, det var en härlig inramning med mycket publik!
 
Emil Lundström inledde för Skellefteå på fjärde-singeln. Det var Bolbol Aziz som stod för motståndet. Emil som forfarande är junior gjorde en bra match men förlorade med 1-3 i game mot Bolbol som är betydligt högre rankad.
 
 
Filip Hultman på tredje-singeln mötte Joel Viksten, en match som på papperet såg oviss ut. Filip spelade riktigt bra inför hemmapubliken och vann med 3-1 i game. Matchen var mycket välspelade med långa dueller och matchen måste vara en av Filips bästa hittills i karriären. 
 
 
Skellefteås etta Miko Äljänen som är ung och talangfull skulle nu möta Sveriges bästa squash-spelare Rasmus Hult på förstasingeln. Miko spelade riktigt disciplinerat och vann ganska komfortabelt med 3.-1 i game. En mycket meriterande seger för Miko som visade att han kan spela internationell toppsquash.
 
 
Aryan Ahmed skulle nu avsluta matcheserien mot Intersquash tvåa Jaakko Vähamaa. Aryan mötte Jaakko tidigare i år på Cronimet Open där han förlorade med 1.3 i game. Den här gången fick Aryan revansch och vann med 3-2 i game i en riktig rysare där han hade matchboll emot sig i fjärde game.
 
 
Skrällen i Elitserien var nu ett faktum. Skellefteå visade på allvar att dom kan vara med och fightas om topp-placeringarna. I morgon fortsätter Elitserien med match mot Roslagen på bortaplan. En mycket svår match då Roslagen har många rutinerade toppspelare med i laget.

Skellefteå 2 som hamnade lite i skymunden spelade sin seriepremiär i Enskede under Lördagen. Det blev 4 poäng av sex möjliga då dom besegrade Enskede med 2-1 i matcher och Stockholm 4 med 2-1. I laget spelade Albin Kaiding etta i laget han vann sina bägge matcher med 3-1 i game. Även Emil Lundström vann sina matcher på andra singeln tämligen enkelt. Lukas Hultman som är tillbaka efter ett litet uppehåll, förlorade två tuffa matcher mot mycket bra motstånd men Lukas är ung och talangfull och kommer garanterat i framtiden att vinna många matcher i seriespelet. Skellefteå 2 spelar i Division 2 norra och har som mål den här säsongen att vinna serien.
 
Foto: Patrick Degerman

 

 

Länk till streamingen

Länk till reportage i SVT

Länk till reportage i Norran

Länk till Elitserieplaneringen

Länk till resultat seriespel

 

 

Kommentarer :

  1. Inga kommentarer har lagts till än. Bli den första att kommentera!
Lägg till en kommentar : OK