Silver till killarna och Brons till tjejerna!

Det blev inget guld för Skellefteås herrar dom förlorade med 2-1 i matcher mot Göteborg! Fritiof Jakobsson på fjärdesingeln spelade kliniskt mot Erik Jakobsson och vann med 3-0 i game en mardrömsstart för Skelleftelaget .

Michael Babra kvitterade mot Göteborgs Filip Hultman och vann med 3-1 i game. Förutsättningarna var nu inför ettornas match att Miko Äijänen var tvingad att vinna minst ett game mot Edmond Lopez Möller. Men Miko kunde inte hota Edmond och förlorade tre tighta game och matchen var därmed över. Zeeshan fick aldrig chansen att spela!

 

Ett silver och ett brons känns lite som en nederlag, det var nära och marginalerna är små. Vi gratulerar Team Göteborg till herr-guldet och Linköping Teknova till damguldet. Vi kommer igen nästa år.....

 

Tjejerna vann brons då dom slog Stockholm Sk med 3-0 i matcher. Anna Kaiding började och vann mot Elisabeth Andreasson med 3-0 i game, Riina ångade sen på och vann mot Stockholms etta Lina Lindholm med 3-0. Förutsättningarna inför nästa match var om Riina vann ett game mot Elisabeth så skulle matchen vara över och det var precis vad Riina gjorde hon vann första game med 11-9 och bronset var därmed säkrat för Skellefteå squashklubbs tjejer.

Skellefteås tjejer gjorde precis som förra säsongen och vann brons men i år var vi närmare ädlare medaljer och det ser bra ut inför nästa säsong, då vi hela tiden utvecklas och har många tjejer som kommer underifrån!

______________________________________________________________________________________

Herrarna spelar fina i morgon . Dom vann en tuff batalj mot Roslagen. Erik hade en jämn första match mot Roslagens 4:a . Erik gjorde det bra och lyckades vinna med 3-1 i game efter en jämn match mot Henrik Läfvenborg. Michael Babra vann komfortabelt mot Jacob Mattson på tredjesingeln med 3-0 i game.

Förutsättningarna inför Miko Äijänens match mot Olli Touminen var att om Miko vann två game så skulle Skellefteå vinna matchen. Miko spelade väldigt bra i en välspelad match och kunde avgöra matchen och vinna med 2-1 i game. Zeeshan behövde alltså inte spela sin match då matchen redan var avgjord.

I morgon spelar Skellefteå final mot Team Göteborg klockan 15.00. Det är första gången i klubbens historia som herrarna spela  final.

Tjejerna hade en svår semifinal då dom mötte favorit-tippade Linköping redan i semifinal. Anna började mot Malin Frank. Malin spelade på topp och vann mot Anna komfortabelt med 3-0. Riina Koskinen gjorde sen en kanonmatch mot förre världsspelaren Line Hansen men förlorade med  2-3 i game. Förutsättningarna inför dom två sista matcherna var att Skellefteå var tvingade att vinna dom återstående matcherna. Riina började med att vinna enkelt över Malin Frank med klara 3-0 i game. Matchen levde men Anna var tvingad att vinna mot Line Hansen och det mäktade inte Anna med utan hon förlorade med 0-3 i game.

Tjejerna spelar bronsmatch i morgon klockan 13.00 mot Stockholm SK.

 

 

 

 

 

I helgen ska det avgöras vlket lag som är bäst i Sverige både på herrsidan och damsidan! SM-slutspelet spelas i Göteborg med start Fredag kväll. Finalerna spelas på Lördag eftermiddag.

 

Skellefteå squashklubb har kvalificerat till slutspel både på Dam och Herrsidan det är första gången i klubbens historia vi har chans till ädlare medaljer både för Damer och Herrar.

 

 

Laguppställning herrar

 

1:a Miko Äijänen

2:a Zeeshan Khan

3:a Michael Babra

4:a Erik Jakobsson

Reserv Albin Kaiding

Laguppställning Damer

1:a Riina Koskinen

2.a Anna Kaiding

 

Göteborg som vann grundserien fick fördelen att välja lag i semifinalen , dom valde Teknova/Linköping. Skellefteå möter Roslagen SRC. Det är en tuff motståndare Roslagen har ett rutinerat lag med Nordens bästa squashspelare på förstasingeln Olli Touminen, men spelar vi på topp har vi definitivt chans på avancemang till finalen.

Göteborg vann även grundserien för damer dom valde Stockholm Sk. Skellefteå har en svår motståndare i sin semifinal då dom möter Linköping SK som har ett mycket bra lag!

Spelschema Fredag 17/5

17.00 Team Göteborg - Linköping/Teknova (Herrar)

17.00 Team Göteborg - Stockholm Sk (Damer)

19.00 Skellefteå Sk - Roslagen SRC (Herrar)

19.00 Skellefteå Sk - Linköping SK

Spelschema Lördag 18/5

13.00 Match om tredjepris Damer

13.00 Final Damer

15.00 Match om tredjepris Herrar

15.00 Final Herrar

 

Länk till lottning spelschema herrar

Länk till lottning spelschema damer

Länk till streaming kamera 1

Länk till streaming kamera 2

Länk till tidningsreportage Norran förstasidan

Länk till tidningsreportage Norran 

 

 

.

Kommentarer :

  1. Inga kommentarer har lagts till än. Bli den första att kommentera!
Lägg till en kommentar : OK