Pirjo gjorde en bragdartad insats i Nordic Junior Open

I helgen har det varit en av Europas största juniortävlingar i Malmö. Det var Nordic Junior Open med 250 anmälda  juniorer från hela världen. Tävlingen var en så kallad super series tävling som ger eftertraktade poäng på europa-rankingen.
 
 
 
 
Pirjo Eserstam gjorde en riktig bragd då hon som oseedad tog sig ända till semifinal i Gu 15. i kvartsfinalen låg hon under med 0-2 i game men vände och vann med 3-2 i game . I Semifinalen pressade hon den andraseedade amerikanskan rejält och hade gamebollar i tredje game men förlorade till slut med 0-3 i game. I bronsfighten blev det förlust mot en mycket duktig spanjorska med 0-3 i game. Men Pirjo har fått sitt stora genombrott i helgen!
 
 
Även Anna Kaiding gjorde en bra insats hon förlorade i första omgången mot en högt seedad tjej ,hon pressade henne rejält och var nära seger men det blev förlust med 1-3 i game. Anna vann sen sina fyra placeringsmatcher och blev bästa placerade svenska i Fu 19.
 
Linus Remahl var nära att bli bästa svensk i U 15 men förlorade mot landlagskompisen Liukas Bergenhök i den sista placeringsmatchen med 0-3. Linus har tagit ett rejält kliv denna sommar, men i den sista matchen mot Lukas fick han inte riktigt till det!
 
Kian Englund spelade sin vana trogen många jämna matcher i den tuffa U 17 klassen. Kian har tagit ett rejält steg denna helg, det är hans första år i klassen och han spelar redan jämt med dom flesta i klassen. Kian ger alltid allt han har det är en mycket bra egenskap som han kommer att ha mycket nytta av.
  
Unga Liam Nordström i Bu 13 klassen har en enorm kapacitet. Han var riktigt nära kvarts-final men förlorade en jämn match. I placeringsspelet blev det till slut en mycket imponerande 11:e plats. Liam har kapacitet till tillhöra topp 10 i Europa.
 

 
Deltagare på Nordic Junior Open i Malmö från Skellefteå squashklubb
  
Bu 17 
Kian Englund Jonsson
Bu 15 
Linus Remahl
Bu 13 
Liam Nordström
Gu 19 
Anna Kaiding
Gu 15 
Pirjo Eserstam
 
 
Länk till startider
 
 

Kommentarer :

  1. Inga kommentarer har lagts till än. Bli den första att kommentera!
Lägg till en kommentar : OK