Pioneer Open 2013 är färdigspelad

I Köln spelas Pioneer Junior Open i veckan. Tävlingen är en av världens största ungdomstävlingar i Squash med 500 deltagare från hela Världen, 35 länder är representerade.


Svenska landslaget 2011 i Köln.

Från Skellefteå Squashklubb åker Albin Kaiding, Filip Hultman och Emil Lundström ner och tävlar för Sverige. Killarna spelar i den tuffa U-17 klassen, och kommer att få möta dom bästa juniorerna i Världen. Meningen var att även Arvid Sandgren skulle åka ner och tävla, men han var tvungen att dra sig ur tävlingen på grund av skada.

Tävlingen brukar vara väldigt välorganiserad den spelas på två stora anläggningar i Köln. Tävlingen börjar på Torsdag 4/7 och spelas klart på Måndag 8/7. En del matcher kommer att streamas direkt på internet. Här finns en länk till tävlingens hemsida med streaming och lottning.

 

 

Våra killar på Arlanda flygplats.

Torsdag

Det blev förlust för våra skelleftekillar under den första tävlingsdagen i Köln. Albin och Filip blev direktkvalficerade i huvudturneringen, dom blev seedade 17-24. Filip fick möta en mycket duktig Egyptisk kille, Filip spelade bra men föll med 0-3 i game. Albin fick möta en Amerikan i en tuff batalj, Albin spelade jämt i alla game men orkade inte riktigt och förlorade en tuff match efter 58 minuters spel med 0-3 i game, Emil spelade i kvalet, där fick han möta en Amerikan och det blev till slut förlust med 0-3 i game.

 

Fredag

Det blev till slut två vinster under fredagens placeringsmatcher. Albin och Emil lyckades vinna varsin match, Albin vann en av sina placeringsmatcher mot en polsk spelare med 3-0 och Emil vann mot en finsk spelare med 3-0.Både Emil och Albin förlorade dock dagens första placeringsmatcher med 0-3. Filip hade en tung dag då han förlorade bägge sina placeringsmatcher.

 

Lördag

Albin vann igen mot Fips baneman Sandro  Ehlers med 3-2 i game i en mycket spännande match. Det var starkt gjort att lyckas vinna mot den hårtslående tysken i match som tog en timme och 10 minuter. Filip tog sin första vinst och vann mot den polske spelarenTimoty Wysocki med övertygande 3-0. Emil förlorade sin match mot en amerikan med 1-3, matchen var dock jämn och Emil var nära vinst.

 

Söndag och finaldagen Måndag

Under Söndagen var det endast Filip som lyckades vinna en match mot en duktig spelare från Qatar, Han vann matchen med 3-0. Albin hade ytterligare en tuff femgamars som han dock förlorade med 2-3 i game efter en riktig kämpainsats. Emil förlorade sin sista match i turneringen mot en spelare från Schweiz med 1-3 efter jämt och bra spel.

Under Måndagen blev det en svensk uppgörelse då Filip fick möta Anton Larsson från Malmö, Filip spelade stabilt och vann matchen med 3-0. Albin fick i sin sista match möta en duktig Tysk spelare han spelade bra men förlorade till slut med 1-3 i game.


Albin slutade till slut på en 52:a plats och Filip på en 57:e plats. Emil hamnade på 71:a plats. Det har varit en tuff turnering där våra killar har fått spela några riktigt tuffa matcher. Dom allra bästa spelarna i Världen har varit där. Finalisterna i dom olika klasserna har kommit från Egypten, Quatar, Tjeckien, Israel, England Belgien och USA det visar vilken global sport squash är.
Vi har haft en trevlig tid i Köln och tar med oss många squashminnen hem , mitt starkaste minne är ändå Daniel Poluchuck från Israel vilken kraft och speed!!!

 

 

 

Albin med sin polske motspelare Timoty Wysocki

 

Väntan på hemresan

 

Matintag på ACR sportcenter

 

Final U 19 med Daniel Poluschuk

 

Här finns en länk till lottningen.

 

 

 

Kommentarer :

  1. Författare H.E.

    Slå den hårt grabbar. Hårt.

Lägg till en kommentar : OK