Mea, Valter och Hans nya KOMIGÅNGMÄSTARE!

Under lördagen spelades Komigångcup på squash-hallen i Skellefteå. Tävlingen spelades i tre mycket intressanta klasser.

Mea Åkerström var favorit i B-klassen, och hon infriade favoritskapet genom att gå obesegrad utan gameförlust i hela turneringen. Tvåa blev Gustav Lindberg han gjorde en riktigt bra insats men förlorade finalen mot Mea med 0-3. Bronset knep Isac Mannberg han vann mot Alfred Persson med 3-0.

A-klassen såg mycket spännande ut på förhand då många i klassen såg ut att kunna vinna! Semifinalerna spelades enligt seedningen. Sixten Degerman seedad 1-2 mötte Valter Lindberg seedad 3-4 och Theo Stenlund seedad 1-2 mötte Kian Englund seedad 3-4 i den andra semin.

Valter vann mot Sixten med 3-0 och Theo vann mot Kian i en tuff femgamare med 3-2. Finalen blev en riktigt spännande match där Valter till slut kunde vinna med 3-2 i game. Valter har en enorm speluppfattning och Theo har ett publikfriande spel med sin snabbhet finalen var riktigt sevärd! Kian vann sedan bronset efter seger mot Sixten med 3-0 i game.

I Elitklassen segrade Hans Ericsson efter 28 års träning. Han final-slog Jens Flodin i en stenhård fem-gamare. Starkt gjort av Hans det visar att träning ger resultat! Trea blev Torbjörn Gustavsson han vann över William Hultman med 3-2 i game.

Här finns en länk till resultat komigångcup

Parallellt med tävlingen hölls ett välbesökt årsmöte i Skellefteå Squashklubb. Styrelsen blev omvald och beviljades ansvarsfrihet.

_____________________________________________________________________________

I Göteborg spelades samtidigt Salming Göteborg Open!

Filip Hultman spelade i den svåra Elitklassen. I den första omgången förlorade Filip mot hemmahoppet Viktor Högberg med 1-3 i game. I placeringsspelet vann sedan Filip mot Jonas Ulfsbäck Stockholm med 3-1. I den andra placeringsmatchen blev det förlust mot Erik Jakobsson med 1-3 efter fyra tighta game.

Under Söndagen så avskutade Filip bra då han slog Joel Viksten med 3-1 i game. Förhoppningsvis så är formen på väg för Filip. Elitserien börjar om en månad!

Emil Lundström var med i A-klassen som hade lockat ett fantastiskt bra startfält. Emil vann den första matchen mot Ville Munne Team Göteborg med 3-0. I kvartsfinalen var sen Emil nära vinst mot John Henryz Team Göteborg men förlorade efter fyra jämna game med 1-3. I placeringsspelet vann Emil med 3-2 över norrmannen Gard Ackerström Aasness.

I den sista placeringsmatchen så förlorade Emil mot Christian Tall från Stockholm med 1-3 i game. Emil slutade på 6:e plats i A-klassen.