Många sevärda matcher på Skellefteå Junior Open

Dunlop Skellefteå Junior Open blev en mycket lyckad tävling. 51 juniorer från Sverige och Finland gjorde upp om medaljerna i fem olika klasser. Juniorerna spelar i klasser efter spelstandard blandat pojkar och flickor. Konceptet är mycket lyckat då det oftast blir jämna matcher.

I Elitklassen spelade många av dom bästa juniorerna i Sverige. Christoffer Segerstedt Skellefteå SK gjorde en bejublad comeback efter ett längre uppehåll. Vann gjorde Samuel Lavebrink från Intersquash han besegrade Markus Johansson från Linköping med klara 3-0 i game, mycket imponerande! Bronset vann Jakob Wreber Sundsvall, han vann över Adrian Laweby från Linköping med 3-1.

Seth Strauss från Intersquash gick obesegrad genom hela turneringen i finalen vann han över Malin Frank från Linköping med 3-0 i game. Viktor Degerman Skellefteå vann bronsfighten mot klubbkompisen William Hultman med 3-0.

B-klassen var ett riktigt getingbo med hungriga unga lovande spelare. Det blev till slut Rafael Sjögren Intersquash som vann men han blev ordentligt pressad av Kian Engliund Skellefteå som gjorde en alldeles utmärkt turnering. Talangfulle Valter Lindberg från Skellefteå kom på tredje plats han besegrade Erin Ängmo/Paterson från Linköping med 3-0 i en mycket välspelad brons-match.

C-klassen blev en skellefteå-uppgörelse om guldet. Anton Elingstam segrade över Nea Englund i riktigt sevärd och spännande 5-games match. Vilma Liikanen Uleåborg vann bronspengen efter seger mot klubbkompisen Joona Korhonen med 3-1 i game.

Den största klassen var klass D med hela 16 unga lovande spelare. Tim Dahlgren från Skellefteå Sk vann en myckat spännande fem-gamare över Thep Elingstam från Skellefteå Sk med 3-2. Unge Hugo Flodin från Skellefteå Sk vann mot Joel Älmefur från Enskede i matchen om tredje pris med 3-0 i game.

Isabella Wreber Sundsvall SC och Calle Bodin Skellefteå Sk som utmärkt sig med bra spel och fint uppträdande på banan belönades med varsin squash-bag från Dunlop.