Lyckad Junior-GP tävling i Skellefteå i helgen!

I helgen så arrangerade Skellefteå Squashklubb den tredje av totalt sex riksomfattande JGP tävlingar i Sverige.

Tävlingen blev mycket lyckad där många hårda och jämna matcher utspelades. Tävlingen hade 56 anmälda spelare men efter del avhopp i sista stund p.g.a skador blev det till slut 48 deltagare i fem olika klasser. På Lördag kväll samlades alla spelare och funktionärer på Restaurang Allstar för en gemensam och trevlig middag.

Prisutdelning på gång

I den lägsta klassen D där dom unga lovande spelarna är med blev det riktigt många och jämna matcher. Segrade gjorde Skellefteå Squashklubbs unga talangfulla speedkula Theo Stenlund han besegrade Isabella Wreber från Sundsvall i finalen med 3-0. På tredje plats slutade Wilmer Persson Ske Sk.

C-klassens final blev en riktigt bra och spännande final där Per-Albin Persson Sundsvall vann över William Hultman Skellefteå med 3-2 i game. Fanny Åström vann bronsmedaljen efter bra spel.

B-klassen blev en helfinsk uppgörelse mellan Oskari Laitinen Oulu Sc och Iida Takoaluoma Oulu SC där segrade den mycket tekniskt fint spelande tjejen Iida Takaluoma med 3-2 i game. Bronspengen knep Samuel Lavebrink efter en riktig kämpa-insats mot Axel Åström från Oulu.

A-klassens final blev enligt seedningen. Där segrade Simon Grenholm över Filip Mikaelsson båda från Skellefteå Sk med 3-1, Simon har haft en fin utveckling i höst! August Svensson från Västerås blev trea efter ett par riktigt fina insatser,

Elitklassen hade ett starkt startfält där nästan hela Sverigeeliten var på plats. John Henryz Team Göteborg som var förstaseedad gick obesegrad genom poolspelet och såg mycket stark ut efter att ha vunnit alla matcher med 3-0. I den andra poolen var det mycket jämnare där segrade till slut Nich Errington Intersquash efter tre tuffa poolmatcher mot tre Skelleftespelare. I finalen visade Nick upp ett riktigt bra spel. Han vann mot John Henryz med 3-0 i game. Nick plockade upp allt mot John, som till slut stressades till enkla misstag. Albin Kaiding Ske SK vann bronsfighten mot Nutti Roukangas Oulu Sc med 3-1.

Fair-playpriset delades mellan Jakob Wreber från Sundsvall och Saana Valasma från Oulu.

Svenska Squashförbundets generalsekreterare Thomas Troedsson fick en bok där han kan förkovra sig om Västerbotten!