Iker Pajares vann Cronimet Open!

Det blev en drömfinal mellan Iker Pajares och Sverigeettan Rasmus Hult! Rasmus vann mot Aryan Ahmed med 3-0 i sin semi och Iker vann mot Jaakko Vähämaa med 3-1. Finalen blev en välspelad match med mycket varierat spel. Rasmus hängde med bra och hade häng i alla game men Iker Pajares var bara för stark han plockade upp i princip allt och vann en mycket imponerande seger med 3-0 i game!

I damklassen vann den mycket talang-fulla tjejen Milla Uusitalo från Uleåborg. Hon besegrade sin klubbkompis Iida Takaluoma med 3-1 i finalen. Anna Kaiding vann bronset efter en mycket bra och meriterande seger över Saana Valasma med 3-2 i game.

Emil Lundström tog sin kanske största seger i karriären då han vann B-klassen efter vinst i finalen mot den svårspelade Harri Valasma. Emil som går från klarhet till klarhet vann med 3-2 mot en helt slutkörd finländare. Albin Kaiding knep bronspengen efter seger mot Christoffer Segerstedt med 3-2 i game.

I juniorernas Elitklass blev det en finsk dubbelseger då Milla Uusitalo vann och Iida Takaluonma kom tvåa. Viktor Degerman vann bronset efter en stabil seger med 3-0 mot klubbkompisen Alexander Johansson. Viktor pressade Milla i semifinalen men förlorade med 2-3 i game.

Kian Englund Jonsson vann sin första turneringsseger i karriären då han vann A-junior. Kian har gjort stora framsteg den senaste tiden han besegrade både Theo Stenlund och Sixten Degerman i final-poolen. Theo Stenlund kom på andra plats och Sixten Degerman på tredje plats.

I B-klassen blev det som "vanligt" Linus Remahl och Valter Lindberg i final. Förra gången dom möttes vann Linus, den här gången vann Valter en välspelad och spännande final med 3-0 . Viktor Lundström vann bronsfighten efter en hård batalj mot Theo Elingstam, matchen slutade 3-2 i game till Viktor.

I samband med prisutdelning så drogs vinnarna i sponsorlotteriet fram.

1:a pris Presentkort 2000 kr: Guiden Media

2:a pris Fullständig squashutrustning: Papperspartner

3.e pris presentkort 1000 kr: Skellefteå Bil AB

4:e pris presentkort 500 kr: Guiden Media

5:e pris squashracket: TT Teamteknik

6:e pris 10 kort gym /Squash: Big Smajl

Cronimet Open 2016  är nu över för den här gången! Skellefteå Squashklubb vill tacka sponsorer spelare, publik och alla som hjälpt till med tävlingen! Vi ser redan fram emot nästa års tävling!