Framgångar i Swiss Junior Open

Anna Kaiding, Valter Lindberg och Linus Remahl har varit i Schweiz och spelar Swiss Junior Open. Tävlingen var i Langnau strax utanför Zurich.
 

 

Valter Lindberg gjorde en riktigt bra tävling och slutade på femte plats i Bu 13. Valter pressade den slutlige vinnaren Martin Stephan från Tjeckien i en mycket välspelad och spännande match det blev till slut förlust med 1-3 mot Europaettan. Bolbol Azis som är landslagsledare berömde Valter och sa att han aldrig sett en svensk 12- åring spela squash på en sån hög nivå. 

Även Linus Remahl gjorde en bra turnering han slutade på en åttonde plats, hans bästa match var den första då han besegrade Fabian Seitz från Schweiz med 3-2 och avancerade därmed till kvartsfinal. Han förlorade sen kvartsfinalen och dom övriga placeringsmatcherna men åttonde plats är mer än godkänt!

Anna Kaiding spelade en riktigt bra åttondelsfinal då hon slog den högre seedade tjejen Lucy Mährle från Tyskland med 3-2. Anna förlorade sen kvartsfinalen och dom övriga matcherna hon spelade dock jämt i den sista placeringsmatchen mot Nina Lemonchard från Frankrike rankad sexa i Europa.

Hela det svenska gänget samlat

 

Det var en riktigt nyttig tävling med mersmak för skellefteungdomarna. Dom är inte långt borta från Europatoppen. 

Det var  värdefulla poäng dom tävlade om. Kommer man långt i en sån är tävling så finns chans till avancemang på ESF rankingen och man har större chans till bättre seedning i nästa ESF tävling.

Här finns en länk till lottning och resultat

Här är en länk till tävlingens hemsida

Här är en länk till ESF rankingen

Kommentarer :

  1. Inga kommentarer har lagts till än. Bli den första att kommentera!
Lägg till en kommentar : OK