Elitserien nästa! Efter en bragdartad vändning!

Skellefteå serielag gjorde en bragdartad vändning efter underläge 0-2 i matcher! Det blev en dramatisk dag på squashhallen i Skellefteå i en direkt avgörande match mot Team Göteborg.
 

 
Emil Lundström började på fjärdesingeln mot unge Fritjof Jacobsson som är en av Europas bästa juniorer i U 15! Emil började bäst och spelade drömsquash och manöverade ut Fritjof i dom två första gamen. Men Fritiof som är en tävlingsmänniska lyckades vända på tillställningen och vinna men 3-2 i game efter att ha haft två matchbollar emot sig. Emil gjorde en riktigt bra match och vann två game som visade sig var väldigt betydelsfulla.
 
Nästa match var mellan Skellefteås Rehan Javed och Alexander Gottfridsson Team Göteborg. Rehan fick det inte riktigt och stämma och förlorade med 0-3 i game men varje game var jämt och Rehan vann många poäng!
 
När Skellefteås etta Miko Äijänen skulle in på banan låg alltså Skellefteå under med 0-2 i matcher. Miko behövde vinna ganska klart mot Viktor Högberg för att hålla matchen vid liv. Miko en gjorde helgjuten insats och vann  enkelt med 3-0 i game, han släppte endast 13 poäng på hela matchen mycket proffsigt spelat av Miko!
 
Nu var det andrasingeln mellan Filip Hultman och John Henryz som skulle avgöra hela matchen. Förutsättningarna var att Filip måste vinna matchen om vann han med 3-1 eller 3-0 så skulle det vara klart. Men det blev en gastkramnade match och John spelade drömsquash i dom två första gamen som han vann enkelt. Filip hade nu ett 0-2 underläge att handskas med men Filip laddade om och vände på tillställningen med en enorm kämpaglöd. Han kunde till slut vinna det avgörande gamet med 11-3 och bragden var ett faktum!
 
Efter poängräkning visade det sig att Skellefteå vunnit med 160-136 i poängskillnad. När Skellefteå gick upp i Elitserien 1997 i "Bragden i Bredden "efter en bragdartad vändning mot just Göteborg får vi nu skriva in en ny bragd i historieböckerna "Bragden i Skellefteå".
 
Det har varit en fantastisk eftermiddag i Skellefteå med spänning som få sporter kan erbjuda. Göteborg bjöd verkligen upp till kamp! Förhoppningsvis får vi se Göteborg i elitserien inom en snar framtid, det är dom helt klart värda!
 
Här finns en länk till streaming av matcherna 
 
Länk till repotage SVT Västerbotten
 
Länk till repotage i Norran
 
   
Foto: Patrick Degerman 

Kommentarer :

 1. Författare Mattias Eriksson

  Grattis grabbar, starkt jobbat.

 2. Författare Mattias Eriksson

  Grattis grabbar, starkt jobbat.

 3. Författare Inge Sundström

  Fantastiskt!! Ett stort Grattis och lycka till med spel i elitserien

 4. Författare Andre Wikström

  Stort grattis och lycka till i elitserien!

 5. Författare Kippe

  Tb

Lägg till en kommentar : OK