Anna Kaiding vann Finnish Junior Open

Anna vann finalen mot Viola Joutsi från Finland med 3-0 i game. Det var hennes andra seger på den europeiska juniortouren, det kommer att innebära en bättre ranking och kanske en bättre seedning på nästkommande tävling som blir Nordic Junior Open i Malmö. Anna spelade stabilt och var överlägsen sina motståndare i Fu 15 klassen. Hon vann alla sina matcher med 3-0.

Även Emil Lundström gjorde en stabil insats då han kom på tredje plats i den tuffa PU 19 klassen. Han vann bronsfighten mot Rasmus Sirkiä från Finland med klara 3-0 i game efter mycket bra spel.

Tuva Holmberg gjorde en bra insats i Fu 15 klassen! Hon är bara 13 år och har framtiden för sig hon förlorade i gruppspelet mot Viola Joutsi och Kamilla Stengård men vann sen sin sista placeringsmatch mot Jemina Stengård med klara 3-0 i game.

Miko Äijänen Skellefteås utlänske spelare som skulle spela i PSA tävlingen som går parallelt med juniortävlingen var sjuk och blev tvungen att avstå från spel.

Länk till Resultat Finnish Junior Open 2016

________________________________________________________________________________________________
Anna Kaiding spelar final i Finnish Junior Open i morgon Söndag! Anna vann på ett övertygande sätt i semifinalen mot Kamilla Stengård med 3-0 i game. I finalen ställs hon mot Finlandsettan Viola Jutsi, matchen startar 10.40 svensk tid och kommer att direktsändas på nätet via denna länk,

Emil Lundström har chans på finalen även han, men först måste han besegra Erik Jakobsson i semifinalen. Den matchen spelas på Söndag 08.40. Pu 19 finalen kommer att direktsändas på nätet.

Tuva Holmberg har spelat färdigt hon förlorade sina två poolmatcher, men vann sen sin placeringsmatch mot Jemina Stengård på ett övertygande sätt med 3-0 i game.

I helgen 26-28/8 spelas Finnish Junior Open en internationell squashtävling för juniorer. Tävlingen spelas i ålderskategorier. Från Skellefteå squashklubb reser tre juniorer ner till Helsingfors.

Anna och Tuva spelar Gu 15

Anna Kaiding är seedad etta i GU 15 hon har en tuff i match i första omgången då hon möter en duktig ryska Sofia Arsineiv, vinner Anna den matchen har hon en bra medaljchans.

Tuva Holmberg spelar också i Gu 15. Hon spelar i den andra poolen och visar hon upp sitt spel från Italien Junior Open tidigare i sommar så kan hon vara med och kriga om medaljerna.

Emil Lundström från en tidigare turneringseger!

Emil Lundström som har haft en enorm utvecklng den senaste tiden är med i den tuffa U 19 klassen. Emil spelar i samma pool som Sean Redmen som är förstaseedad men Emil kan definitivt vinna mot Sean om han spelar på topp.

Parallellt med Juniortävlingen så spelas en 5000 dollars PSA tävling Suez Helsinki Summer Challenger 2016. I tävlingen deltar Skellefteå squashklkubbs utlänske spelare Miko Äijänen. Miko som har en enorm potential möter engelsmannen Patrick Rooney i första matchen.