Albin vann U 15 klassen i Carlskrona Junior Open

Skellefteå squashklubbs junior Albin Kaiding vann u 15 klassen i Carlskrona. Dessutom kom han trea i A-klassen. Albin gjorde en bra turnering och förlorade endast två av sina 4 matcher. Förlusterna kom mot två äldre killar från Malmö som tillhör toppen i U 17 klassen. I matchen mot vinnaren Johan Appelros hade Albin gamebollar i det första gamet och var ytterst nära att besegra den slutlige segraren i en riktigt tät och spännande match.

Albin Kaiding efter prisutdelningen

Nytt för i år var att tävlingarna  spelades med ett nytt system. Spelsystemet går ut på att man spelar i olika grupper om 8 spelare som inte är ålders-indelade utan man går efter spelstandard. Albin spelade i grupp A strax under Elit. Han var seedad 3:a i sin grupp.

Många länder i Europa har börjat använda systemet då man har kunnat se en snabbare utveckling hos juniorerrna. Fördelen är att spelarna kommer att spela många och jämna tuffa matcher då man bara möter spelare med ungefär samma spelstandard. Lottning med resultat kan ni följa här