Tuva vann Kanin Cup!

I helgen spelades Kanin Cup den sista JGP-Tävlingen för säsongen! Drygt 130 spelare var på plats varav 25 kom från Skellefteå Squashklubb. Team Göteborg som stod för värdskapet arrangerade en mycket bra och trevlig tävling!

Tuva Holmberg vann den stora C-klassen efter ett mycket övertygande spel. Hon var förstaseedad i klassen och försvarade därmed sin seedning hon var totalt överlägsen och vann alla sina matcher med 3-0. I finalen besegrade hon Nashwan Kareem från Sandviken med 12-10,11-3 ,11-5. Tuva har en fin teknik och tryckte sönder sina betydligt äldre och starkare motståndare med bra längd på sina cross och raka längder!

I nybörjar-klassen Kanin Cup Mini gick Isac Mannberg hela vägen fram till final efter en rad starka matchvinster, Finalen blev en gast-kramande match mot Sixten Fäldt. Icac hade flera matchbollar i femte och avgörande game men förlorade till slut med 15-17 i sista game. Isac visade en härlig inställning och har gjort stora framsteg den här helgen. Silvermedalj till Isac med mersmak!

Linus Remahl i D-klassen hade chans på medalj när han visade en enorm fighting spirit då han pressade den slutlige vinnaren till en femgamare i semifinalen. Linus var sedan nära på bronset men förlorade bronsfighten med 0-3 efter tre jämna game!

Emil Lundström och Albin Kaiding i Elitklassen gjorde en klart godkänd insats, Bägge föll i två femgamare mot finalparet. Albin förlorade mot den slutlige vinnaren Fritiof Jacobsson med 2-3 i game och Emil förlorade mot Jesper Philips med 2-3.

Anna Kaiding blev näst bästa tjej i hela turneringen! För denna prestation belönades hon med ett resebidrag från Squashförbundet.

Här finns en länk till lottning resultat.

Skellefteå squashklubb visade i helgen att vi är på gång med ett helt koppel unga talanger. Det känns riktigt bra och det ska bli intressant att följa dom i framtiden.