Tuff konkurrens på Nordic Junior Open

Det blev en nyttig och tuff turnering för Skellefteå Squashklubbs juniorer på Nordic Junior Open i Malmö.

Anna Kaiding hade det svårt i flickor U17. Hennes bästa match var den första matchen mot tjeckiska tjejen Tereza Slehoferova. Hon föll dock med 1-3. Hon vann sedan två placeringsmatcher och förlorade två.

Tuva Holmberg förlorade sin första match i flickor U15 mot en duktig fransyska, Mahe Asensi, med 0-3 i game. Hon gjorde sedan en gedigen insats och vann två placeringsmatcher. Tuva presterar alltid när det gäller.

Tre glada debutanter!

Valter Lindberg och Linus Remahl gjorde sina debuter i internationella tävlingsammanhang. Valter vann en jämn match över 5 game mot Evan Morris. Starkt av Valter att vinna den första matchen trots lite svajigt spel. Valter fick sedan spela om platserna 9-16 där förlorade fyra placeringsmatcher mot tufft motstånd.

Linus Remahl spelade jämt mot sin motståndare Matlhe Noertoft Laursen i första matchen men förlorade med 0-3 i game. Linus gjorde det sedan mycket bra då han vann 2 av 3 placeringsmatcher. Förlustmatchen var mot Sverige-ettan Erin Ängmo-Paterson. Linus var nära att vinna matchen men förlorade till slut med 3-1 i game.

Även Hugo Flodin gjorde en klart godkänd debut i internationella sammanhang. Han hamnade i en tuff pool där han förlorade båda matcherna. Han revanscherade sig sedan ordentligt då han vann alla tre placeringsmatcherna och slutade på en klart godkänd nionde plats.

Det har varit en nyttig helg med mycket squash. Många nya erfarenheter har vi tagit med oss hem som förhoppningvis kan vara till nytta framöver.