Skellefteå Junior Open 2012 är färdigspelad!

Skellefteå Junior Open är färdigspelad, drygt 120 matcher har avverkats på två dagar. Det känns som det har varit en väldigt lyckad helg! En härlig stämning med mycket folk på hallen. God mat har serverats och en trevlig lördagskväll med bad och pizzabuffe på Eddahallen. Vi längtar redan till 2013 års tävling....

Glada Juniorer! Foto: Patrick Degerman

D-klassen vann programenligt den förstaseedade favoriten Johannes Hilli från Oulu. Johannes vann över den stora överraskningen William Hultman SkeSk med 3-0. William som bara är 8 år tog sig ända fram till final mycket starkt gjort! Klara Ek SkeSk vann bronsmatchen mot Fanny Åström SkeSk med 3-0.

William Hultman mot Johannes Hilli i D-finalen. Foto: Patrick Degerman

I klass C avancerade dom bägge finska favoriterna Saana Valasma och Karolina Hilli från Oulu till final. Saana var den starkare av dom två och vann finalen med 3-0. Trea blev Elias Samuelsson från Team Göteborg han besegrade Elton Elf från Sundsvall med 3-1.

Viktor Degerman i C-klassen. Foto: Patrick Degerman

I den tuffa B-klassen segrade Teemu Mankinen från Oulu Sc. Han vann finalen mot team Göteborgs Simon Reinbro i en tuff femgamare. Trea slutade Nils Segerstedt SkeSk som vann över Simon Grenholm SkeSk med 3-1 .

A-finalen Emil Lundström mot Edvard Schönfeldt. Foto Patrick Degerman

A-klassen hade ett riktigt starkt startfält. Vann gjorde Emil Lundström SkeSk. Emil gick genom hela turneringen utan att förlora ett enda game! Tvåa blev Edvard Schönfeldt SkeSk och trea slutade Filip Mikaelsson SkeSk . Tråkigt var det dock att den unge lovande göteborgskillen Fritiof Jakobsson inte kunde fullfölja tävlingen p.g.a skada.

Filip Hultman mot Samuli Antikainen. Foto: Patrick Degerman

Filip Hultman vs John Henryz

Elitklassen hade också ett jämt och starkt startfält. Filip Hultman SkeSk var lite av en favorit efter en rad bra prestationer i höst. Filip vann alla sina matcher och var bara pressad i en match mot Göteborgs John Henryz , matchen slutade 3-2 till Filip. Tvåa blev Samuli Antikainen Oulu Sk. Bronset knep John Henryz från Team Göteborg .

Medaljörer Skellefteå Junior Open 2012. Foto Patrick Degerman

Segertal: Foto Patrick Degerman

Klubben delade även ut pris till bäst placerade junior i ålderskategorier, och kanske det mest prestigefulla priset "fairplay"

Fairplay Vinnare: Christoffer Segerstedt SkeSk