Pirjo vann Oulu Junior Open!

I helgen 5-6/5 maj var det squashtävling i Uleåborg. Tävlingen brukar vara uppskattad då det alltid blir många och tuffa matcher. Junior-GP tävlingen spelades klart under Lördagen. Under Söndagen var det  lagtäving det är en kiul och annurlunda tävlingsform för våra svenska juniorer.

Pirjo etta och Nea tvåa i klass B

Skellefteås juniorer visade framfötterna ordentligt! Unga lovande Pirjo Eserstam vann klass B. Tvåa kom Nea Englund också från Skellefteå squashklubb. Pirjo finalslog Nea i en jämn match med 3-1 i game. Pirjo och Nea är två riktigt duktiga juniortjejer som kan gå långt!

Kian Englund/Jonsson och Valter Lindberg avancerade bägge till semi-final i A klassen. Valter slog bland annat finlandsettan i PU 13 med 3-1 i game. Kian gjorde också en bra insats i då han slog Onni Niskala med 3-2 i game. Valter förlorade sin semi mot Joni Kousmanen med 3-1 i game. Kian vann sin semi enkelt med 3-0. I finalen blev det dock förlust med 3-1 mot Valters baneman med 1-3 i game. Siver och brons är klart godkänt!

I Klass C avancerade Hugo Flodin enkelt till final utan någon gameförlust. Väl där blev det dock förlust mot slutlige segraren Lotta Ruotanen med 0-3 i game, Hugo var dock nära vinst då det var jämna gamesiffror.

I Söndagens lagspel blev det ytterligare segrar då det svenska laget Swedish Flossers vann B-klassen. I laget spelade Pirjo Eserstam, Nea Englund/Jonsson, Hugo Flodin och Gustav Lindberg.

I A-klassen hamnade det svenska laget Squashmupparna på tredje plats. I laget spelade William Hultman, Kian Englund och Valter Lindberg.

En mycket bra insats av våra Skellefteå-juniorer i Oulu. Alla kommer hem med pokaler fantastiskt!