Inga större framgångar i Nordic Junior Open!

I helgen spelades Nordic Junior Open i Malmö. Tävlingen är en super serie tävling och räknas som en av dom största ESF tävlingarna under säsongen.

Det blev inga framstående placeringar för våra skelleftejuniorer. Den som gjorde det bäst var Christoffer Segerstedt som gjorde flera bra matcher. Han visade att han kunde spela jämt med toppen i U 15 klassen, Christoffer slutade på 22:a plats.

Filip Hultman och Albin Kaiding som visat på tidigare turneringar att dom kan spela jämt med toppen i U 17 klassen gjorde ingen höjdar turnering bägge föll i första matchen. Dom fick i den sista placeringsmatchen möta varann där Filip vann. Filip kom på 35:e plats och Albin på 36:e plats. Emil Lundström som också spelade i U 17 hade det tufft och hamnade till slut på en 43:e plats. Nils Segerstedt hade det också  svårt i den tuffa U 17 klassen, han behöver mer matchning och slutade på 51:a plats.

Det har varit en bra turnering med många sevärda matcher. Daniel Poluchuck från Israel och David Ryan från Irland möttes i U 19 finalen. David Ryan vann finalen mot den alltid sevärde speedkulan Daniel Poluchuck, våra killar behöver en hel del tempoträning innan dom kommer upp i dom killarnas tempo.

Nu är det hårdträning som gäller vi behöver nog fundera en del på hur vi ska närma oss  toppen i Europa...

Nordic Junior Open 2013 medaljörer i U 19 klassen.

Den har lockat 230 av dom bästa juniorerna i Europa. Skellefteå Squashklubb har fem spelare med i tävlingen. Filip Hultman, Albin Kaiding, Emil Lundström och Nils Segerstedt representerar Sverige och kommer att få bekänna färg i U17 klassen, ingen av skelleftekillarna är direktkvalificerad in i U 17 klassen dom behöver kvala sig in. Christoffer Segerstedt är direktkvalificerad in i U 15  han är seedad 17-32, han har sett bra ut på träning och ska bli intressant att följa!