Inga framskjutna placeringar i Nordic Junior Open

Det blev inga medaljer för dom svenska spelarna i Nordic Junior Open i helgen. Motståndet var kvalificerat med dom bästa juniorerna i Europa. För våra skelleftespelare gick det bäst för Albin Kaiding i Pu 15. Han lyckades avancera till 16-delsfinal efter att ha besegrat den 3-4 seedade James Wyatt från England med 3-2 i game. Sen i sextondelsfinalen fick Albin stryk i en mycket jämn batalj mot Ludvico Copoletta från Italien med 1-3. Albin vann sedan två placeringsmatcher och slutade på tionde plats i turneringen, en mycket bra prestation!

Medaljörerna i Nordic 2012,  nästa år då är det vi som är där!

För dom övriga svenska spelarna var det tufft! Några utropstecken var  den unge Fritiof Jacobsson från Göteborg som placerade sig på en åttonde plats i Pu 13 och Nanna Carleke från Carlskrona som också placerade sig ganska långt uppe i resultatlistan i Fu 15.

Filip Hultman, Edvard Schönfeldt och Filip Mikaelsson som spelade  första året i Pu 17 åkte ut i första omgången, men killarna har ju ett år till på sig i klassen så nästa år är deras tur!

Edvard, Emil och Albin på Gustav Adolfs Torg i Malmö.

Emil Lundström och Christoffer Segerstedt i Pu 15 spelade bra men räckte inte riktigt till, dom vann några placeringsmatcher och visade att dom är på gång.

Lukas Hultman i Pu 13 hade vi vissa förhoppningar på men han hade inte den rätta turen utan åkte på förlust i den första omgången mot Conor Moran från Irland. Lukas som har talangen kommer säkert igen nästa år och är definitivt i paritet med dom bästa i klassen.

Det är ett rekordstort antal spelare i Nordic Junior Open till helgen! Det är 240 spelare anmälda i de åtta olika klasserna vid Nordic Junior Open den 11-13 oktober. Sammanlagt förväntas mer än 350 personer - spelare, ledare, föräldrar och funktionärer vara aktiva på Bellevuestadion och The Club Malmoe under den kommande helgen.

Flera av de bästa spelarna i Europa - det är deltagare från över 20 länder - kommer vilket gör tävlingen till en av de absolut största i Europa.

Från Skellefteå Squashklubb är  Lukas Hultman med  i pojkar U 13., Lukas är seedad 5-8 i klassen. Det är väl Lukas som har stöst chans av skelleftespelarna till en bra placering.

Lukas Hultman och Christoffer Segerstedt

I U 15 klassen har klubben med 3 spelare Albin Kaiding, Emil Lundström och Christoffer Segerstedt. Klassen ser stentuff ut och den som har störst chans är väl Albin, han är seedad 17-32.

U 17 har ett riktigt starkt startfält och det känns som våra spelare Filip Hultman, Edvard Schönfeldt och Filip Mikaelsson får vara glada om dom överlever första omgången. Pontus Rengbo sverigeettan är inte ens seedad bland dom 32 bästa tufft!