Henrik Mustonen vann Cronimet Open 2015

Det blev en drömfinal mellan Sveriges bästa squashspleare Rasmus Hult och den finska världsstjärnan Henrik Mustonen. Henrik var stor favorit!

Rasmus började bäst och vann första game övertygande, Henrik vann det andra gamet  i det tredje game hade Rasmus 9-4 men efter stor dramatik kunde Henrik vända och vinna gamet med 15-13. Mustonen kunde sen defilera hem det sista gamet. Men Rasmus visade upp att han i sina bästa stunder kan spela squash på internationell nivå.

Matchen hade lockat en stor publik till Magasinsgränd och det var verkligen squashpropaganda dom fick se! Det är helt otroligt hur dom rör sig på banan, helt fantastiskt det är en njutning att se!

Medaljörer Cronimet Open 2015 herrrar Elit Foto: Patrick Degerman

Tredje pris vann speedkulan Aryan Ahmed från Uppsala. Han besegrade Linköpings Carll Remle i bronsfighten med 3-1 i game i en sevärd match.

C-klassen hade lockat ett riktigt bra startfält. Det blev till slut Emil Lundström och Christoffer Segerstedt som möttes i finalen. Matchen blev riktigt välspelad där Christoffer var den starkare och kunde vinna matchen med 3-1 i game. Christoffer Segerstedt är nog Sveriges bästa femtonåring! Shotmakern Jukka Pekka Salminen från Uleåborg vann tredjepriset.

Juniorklasserna var uppdelade i en A-klass och en B-klass. I A-klassen vann Viktor Degerman över Anna Kaiding i finalen med 3-1 i game. Anna stod emot bra men då Viktor drog upp tempot så hann Anna inte riktigt med. Både Viktor och Anna har utvecklats positivt i år. Unga lovande William Hultman vann bronset!

I den yngsta klassen B blev det till slut seger för Sixten Degerman. Sixten övertygade och vann med 3-1 i game mot Theo Stenlund. Wilmer Persson vann bronset. Dom här tre killarna är jämna och kommer garanterat att mötas i medaljfighter igen kul!