Harri Valasma vann Pointfore Skellefteå Cup!

Efter tre dagars spel så är alla vinnare korade i Skellefteå Pointfore Cup 2014.

I herrar A så avancerade Harri Valasma från Oulu squashklubb ganska enkelt till final, våra egna elitjuniorer Albin Kaiding och Filip Hultman fick en squashlektion av Harri som enkelt slog dom med 3-0 i game. På den andra halvan vann Rehan Javed relativt enkelt i kvartsfinal och semifinal där han slog Nutti Roukangas med 3-0 i kvarten och John Henryz med 3-1 i Semi.

Harri var lite av en favorit i finalen mot Rehan, men Rehan ville annat och vann första game med 11-2 och såg laddad ut. Harri kunde dock vinna det psykologiskt viktiga andra gamet med 12-10. Harri fick sedan spelet att stämma och kunde sedan vinna dom två återstående gamen relativt enkelt. John Henryz från Team Göteborg vann tredjepriset.

Harri Valasma håller segertal. Foto Patrick Degerman

I den tuffa Junior Elit-klassen gjorde 8 killar upp om segern. På den övre halvan avancerade Filip Hultman till final genom att först slå Filip Mikaelsson med 3-1 i game och sedan John Henryz från Team Göteborg med 3-1 i game. Albin Kaiding avancerade på den andra halvan till final genom att första slå Emil Lundström och sedan vinna mot den toppseedade finnen Samuli Antikainen med 3- 1 i game. Finalen blev en konstig match där Filip vann dom två första gamen enkelt sedan vann Albin lika enkelt dom två efterföljande gamen enkelt. Det sista gamet var lite av ett ställningskrig i början av gamet men till slut kunde Filip slå in match bollen och vinna åter en seger mot Albin med 3-2. John Henrys slog Samuli Antikainen med 3-0 i game i matchen om tredje pris.

I A-klassen blev det en final mellan Sveriges bästa U 15 kille Christoffer Segerstedt och Finlands näst bästa U 15 kille Samuli Niskala Sc Ruka. Christoffer som spelat bra på den sista tiden kunde vinna mot Samuli med 3-1 i game. På tredje plats kom Teemu Mankinen från Oulu SC.

I B-klassen blev det en hel helfinsk uppgörelse mellan tre duktiga finska tjejer. Vann gjorde Milla Uusitalo Oulu Sc två blev Lida Takaluoma Oulu Sc och på tredje plats kom Saana Valasma också från oulu Sc.

C-klassen vann den fösta-seedade Oskari Laitenen från Oulu SC han finalslog sin klubbkompis Karoliina Hilli. Bronspengen knep Johannes Hilli från Oulu SC.

I den lägsta klassen D blev det ytterligare en helfinsk uppgörelse. Här segrade Onni Niskala från SC Ruka silvret vann Topi Takalauma från Oulu SC. På tredje plats kom Leevi Jokinen Oulu SC.

Det prestigefulla och fina Fairplaypriset delades mellan Wilma Liikanen från Oulu och Simon Grenholm från Skellefteå SK.

Pirjo Eserstam vann ett specialpris som delades ut till den spelare som haft den bästa utvecklingen den sista tiden.

Streaming: Alla matcher streamades på nätet. Här finns en länk Bana 1, 2 och 3.

Här finns en länk till lottning och resultat på tournament softvare

Här är en länk till ett bildspel som vår proffsfotograf Patrick Degerman gjort!

Foto Patrick Degerman

Sponsorandelar

Skellefteå squashklubb  säljer sponsorandelar där företag och privatpersoner har möjlighet att köpa en andel för 333 kr. Klubben kommer att  sälja 30 andelar a 333 kr st . Alla som har köpt en sponsor-andel deltar i ett lotteri där vi lottar ut en squashutrustning från Pointfore(Väska,Racket, Boll,Linda ,T-shirt, Shorts värde ca 2400 kr) och ett  årskort från Skellefteå Squash & Gym (värde 1800 kr) samt ett 10 kort Squash eller gym (värde 400 kr.)
Efter prisutdelningen så genomfördes utlottningen av priser i Sponsorlotteriet.

Resultat

1.a pris Fullständig squashutrustning från Pointfore värde 2400 kr Skellefteå Bil AB