Bra spel på Nordic Junior Open!

Nordic Junior Open i Malmö spelades i helgen. Det var 329 juniorer anmälda. Tävlingen har hög status då den ger mycket poäng på ESF-rankingen. Dom allra bästa spelarna i Europa var med.

Anna Kaiding som spelade i Fu 15 var seedad 5-8 och gjorde en riktigt bra turnering och slutade på en 7:e plats. Anna lyckades inte vinna över Selena Georgieva från Bulgarien i kvartsfinalen trots stundtals bra spel.

Tuva Holmberg var också med i Fu 15 klassen hon förlorade i första omgången mot en högre seedad spelare. I placeringsspelet så blev det två förluster och en vinst mot Jemina Stengård från Finland med 3-1 i game. Tuva är ung och har kvar ytterligare ett år i klassen.

Emil Lundström och Albin Kaiding som spelade i Pu 19 klassen gjorde det riktigt bra. Albin vann sin första match mot Andreas Böö från Norge, i och med detta så avancerade han till åttondelsfinal och blev sedan bästa svensk i U 19 klassen. Albin spelade riktigt bra och pressade Roman Allixis från Schweiz som var seedad 1:a i turneringen men förlorade med 0-3 till slut efter mycket bra spel. Det blev sen två förluster till mot mycket bra motstånd men Albin ska vara nöjd det såg mycket bra ut då han spelade.

Även Emil gjorde det bra han förlorade i första omgången mot en kille från Israel men var nära seger det blev dock förlust med 1-3 i game. I placerings spelet vann han sen tre matcher och förlorade endast den sista matchen platefinalen med 2-3 i game. Emil har visat upp mycket bra spel genom hela turneringen.