Bra prestationer på Nordic Junior Open

Det blev inga medaljer på den internationellt stora juniorturneringen Nordic Junior Open, men vi visade att vi närmar oss den yppersta eliten. Det är ytterst ovanligt att en svensk junior vinner den stora turneringen men i år vann den mycket talangfulla Malmö-tjejen Moa Bönnemark flickor U 15.

För våra egna skelleftejuniorer gick det bra, vi hade Hugo Flodin, Gustav Lindberg och Liam Nordström med i Bu 11 klassen, bäst gick det för Hugo som placerade sig på en sjunde plats. Våra unga killar från Skellefteå har verkligen framtiden framför sig och dom kommer att hävda sig bra om dom fortsätter så här.

I Pojkar U 13 var Linus Remahl och Valter Lindberg med, bägge skellefte-killarna gjorde riktigt bra insatser och vann flera matcher. Valter Lindberg var mycket nära att vinna mot 3-4 seedade Vojtech Martinovsky i en hård fem games match men förlorade med 9-11 i det avgörande gamet. Både Valter och Linus tillhör toppen i klassen i Sverige och är inte långt efter toppen i Europa.

William Hultman och Kian Englund gjorde också bra insatser i BU 15 klassen. Kian förlorade sin första match mot en betydligt högre seedad spelare men vann sedan två placeringsmatcher efter stabilt spel. William Hultman vann två matcher och förlorade tre. William spelade riktigt bra mot några betydligt högre seedade spelare.

Anna Kaiding och Tuva Holmberg i Gu 17 gjorde också bra insatser i turneringen. Anna vann sin första match och avancerade till åttondelsfinal men där förlorade hon mot den andra seedade ryskan med 0-3 i game. Hon vann sen två placeringsmatcher, hon gjorde kanske sin bästa match i karriären då hon besegrade belgiskan Virginie Gustin med 3-0 i game. I den sista placeringsmatch blev det förlust mot den mycket duktiga danskan Laura Lauridsen med 1-3 i game. Tuva som haft skadebekymmer i höst gjorde ändå en klart godkänd insats då hon vann en placeringsmatch och var mycket nära vinst i den sista placeringsmatch, förlust 2-3.