Anna och Simon vinnare på Swedish Open

Det blev stora framgångar i Linköping i helgen! I den stora breddtävlingen UCS Swedish open avancerade 7 spelare från Skellefteå squashklubb till final.

Det blev till slut två segrare, Simon Grenholm i herrar D och Anna Kaiding i flickor U 15.

Simon gjorde en helgjuten insats och vann herrar D det krävdes 6 matcher för att vinna den stora D-klassen i finalen besegrade han Teo Carleke Carlskrona med 3-2 i game, 14-12 slutade det sista gamet till Simon.

Anna Kaiding vann flickor u 15 med ett mycket vägvinnande spel. I finalen besegrade hon Lovisa Ronge från Göteborg med 3-1. Hon visade åter igen att hon är Sveriges bästa u 15 tjej hon besegrade även Finlands bästa u 15 tjej Kamilla Stengård med klara 3-0 i semifinalen. Anna avancerade också till final i Damer A där blev dock den danska rutinerade tjejen Ditte Nortoft Nielsen för svår hon vann med 3-0 i game.

Rehan Javed gjorde även han en bra insats i då han avancerade till final i herrar A. I finalen blev dock Aleksi Leskinen från Finland för svår han vann med 3-0 i game. Men Rehan gjorde det bra då han blev tvåa i den tuffa A-klassen.

Filip Hultman visade att han är Sveriges bästa U 19 kille. Han vann alla matcher fram till finalen med 3-0 . I finalen ställdes han mot Danmarksettan Magnus Laursen. Matchen spelades på glasbanan i sporthallen. Filip som inte spelat så mycket på en glasbana kände sig lite osäker men ju längre matchen pågick så kom han in i matchen det blev dock förlust med 1-3 i game. Matchen pågick i över en timma och Filip var inte så långt ifrån en seger.

I Pu 17 spelade Christoffer Segerstedt riktigt bra squash. Han besegrade Joel Svensson från Carlskrona i semifinalen med 3-2 efter en riktig rysare. Sen i finalen blev det ytterligare en rysarmatch mellan Christoffer och Fritiof Jacobsson från Team Göteborg. Christoffer hade 3 matchbollar i fjärde game men lyckades inte riktigt avgöra och i det femte och avgörande gamet vann Fritiof med 11-8. Christoffer visade dock att han är med och krigar om en plats i U 17 laget som spelar EM senare i vår.

Tuva Holmberg avancerade till final Fu 13 klassen efter att ha besegrat Roosa Juitsi från Finland med klara 3-0. I finalen ställdes hon mot Sverige-ettan Moa Bönemark, Tuva stod emot riktigt bra med det blev ändå förlust med 0-3 i game.

William kom på delad tredje plats i pojkar U 15. I kvartsfinalen besegrade han klubbkompisen Viktor Degerman i en tuff fight. I semifinalen blev det förlust mot Elias Samuelsson med 0-3 i game.

Som alltid på Swedish Open så bjöds vi på bländande squash! Bästa matchen var nog semifinalen mellan Simon Rösner rankad sjua i världen och Tarek Momen från Egypten. Tarek vann matchen efter 91 minuters squashdrama. I finalen ställdes Tarek Momen mot sin landsman Karim Abdel Gawad, även det blev en femgamare där till slut världsnian Karim Abdel Gawad kunde vinna med 11-4 i femte game.