Komigångcup 2013 färdigspelad!

Rehan, Emil, Hans, William och Zeb vann Komigång Cup 2013. Dubbeln vann det samspelta paret Filip Hultman och Hans Ericsson. Länk till resultat..

En trött squashtränare? Foto Patrick Degerman

I Elitklassen segrade Rehan Javed för tredje året i rad i finalen mötte han den formstarka Filip Hultman. Filip vann dom två första gamen men sen vände Rehan och och vann dom avslutande tre gamen. Albin Kaiding placerade sig på tredjeplats även han pressade Rehan till en femgamare.

I Herrar A så vann Emil Lundström alla matcher utan gameförlust i finalen slog han Mattias Eriksson med 3-0. Christoffer Segerstedt slutade på tredje plats efter mycket bra spel i hela turneringen.

Klass B ut var svårtippad på förhand, men Johan Wikström som var första seedad avancerade ganska enkelt till final. I finalen mötte han Hans Ramstedt som med smart spel kunde vinna finalen över Johan med 3-2. På tredjeplats kom Alexander Johansson som har gått framåt enormt den sista tiden.

C-klassen vann William Forsell han spelade mot Anna Kaiding i finalen, matchen slutade 3-0 . Både Anna och William har haft en fin utveckling den senaste tiden. På tredje plats placerade sig Markus Andersson efter bra spel genom hela turneringen.

I den lägsta klassen så vann Zeb Ramstedt sin första turneringsseger efter att ha besegrat Tuva Holmberg med 3-0 i game. Matchen var jämn men Zeb var lite starkare än Tuva. På tredjeplats kom Noah Ahnqvist efter stabilt spel.

Melvin Åkerström vann fairplay-priset. Melvin visade upp ett mycket sportsligt och fint uppträdande både på och utanför banan.

Filip och Rehan i final. Foto: Patrick Degerman

D-final Zeb mot Tuva. Foto: Patrick Degerman

A-final Emil mot Mattias. Foto Patrick Degerman

Elitmatch Albin mot Filip. Foto Patrick Degerman

Nu kör vi igång squashsäsongen på allvar. Hallen är uppfräschad med nytt golv och ny belysning på alla banor! Första tävlingen är som vanligt Komigångcup nu på Lördag den 21/9. Här finns en länk till lottningen och en länk till streaming från bana 1.

För första gången i Komigångcups historia så frångår vi det gamla tradinionella systemet med vanligt cupspel där alla spelar i samma klass. Nu blir det samma system som Dunlop JGP där man spelar i olika klasser efter förmåga blandat juniorer och seniorer. Det är 35 spelare anmälda. Juniorerna står för två tredjedelar av startfältet!

I elitklassen är Rehan Javed favorit men han utmanas av framförallt Filip Hultman som spelat bra den sista tiden. I A- klassen får nog Emil Lundström bära favorit skapet. B-klassen är svårtippad vem som helst kan nog ta hem guldet. Det är likadant i C-klassen mycket svårtippat. Den lägsta klassen är det en del nya ansikten blandat med dom yngsta juniorerna. Som vanligt kör vi en dubbel osså, det brukar alltid bjuda på underhållning. Bröderna Widmark är anmälda! ska bli intressant och se om dom kan utmana dom andra paren.

Välkommen ner på hallen och titta på squash! Cafeterian är öppen från 09.00 till 17.00.

På lördag klockan 14.00 håller Skellefteå squashklubb sitt årsmöte i cafeterian. Klubben bjuder på fika!